Alle voordelen van een blisterverpakking op een rijtje?

Als je een receptje ophaalt die jouw huisarts heeft voorgeschreven bij de apotheek, dan krijg je jouw medicijnen hoogstwaarschijnlijk in zogenaamde blisterverpakkingen. Een blisterverpakking is te omschrijven als een verpakking met een plastic doorkijkvenster. Door een dergelijk doorkijkvenster kun je het desbetreffende medicijn, product, capsule of tablet heel erg goed zien. Blisterverpakkingen worden om verschillende redenen gebruikt. Zo ben je ervan verzekerd dat jouw capsules en medicijnen goed verpakt zijn. Een blisterverpakking beschermd de desbetreffende medicijnen en capsules en het houdt ze langer houdbaar. Het is niet zo dat je een blisterverpakking alleen tegenkomt als je naar de apotheek gaat. Blisterverpakkingen worden namelijk ook gebruikt ter verpakking van kleinere tabletten en capsules. Dergelijke tabletten en capsules kun je doorgaans ook verkrijgen bij een lokale winkel. Een naam waar een blisterverpakking beter om bekend staat is een doordrukstrip. Dit is niet voor niks: je kunt de capsule of het medicijn door de verpakking heen drukken. Een blisterverpakking kent verschillende voordelen. Hieronder bespreek ik ze met je.

De voordelen van een blisterverpakking

Het is niet zo dat er maar één soort blisterverpakking is. Sterker nog: er zijn heel veel verschillende blisters. De ene blister beschikt over een standaard vorm, maar andere hebben juist een afwijkende vorm. De eindeloze mogelijkheden van blisters worden gecreëerd door de materialen waarvan blitsers worden gemaakt. Doorgaans worden blisterverpakkingen gemaakt vanuit vormblokken en stansen. Daarnaast hoeft er niet voor elke capsule een nieuwe blisterverpakking gebruikt te worden. Het kan namelijk ook zo zijn dat er meerdere soorten capsules in één blisterverpakking zitten. Wat zijn de voordelen van een blisterverpakking op een rijtje?

  • Door de materialen waar blisterverpakkingen zijn gemaakt, zijn er eindeloos veel mogelijkheden wat betreft blisterverpakkingen. Ze zijn er in zowel een gemiddelde, standaard verpakking als in een afwijkende vorm.
  • De klant kan direct zien wat voor product hij of zij komt, doordat een blisterverpakking gemaakt is van plastic waar je doorheen kunt zien.
  • Een blisterverpakking biedt veel bescherming. Het beschermt niet alleen het product zelf, maar het beschermd ook tijdens de opslag en transport.
  • Het is niet lastig om een blisterverpakking te gebruiken, omdat je de medicijnen en capsules makkelijk door een verpakking kunt heen drukken. Kortom, dit maakt een blisterverpakking erg gebruiksvriendelijk.
  • Een blisterverpakking is hygiënisch.
  • Een blisterverpakking is uitermate geschikt voor samples.
  • Er hoeft niet één blisterverpakking gemaakt te worden voor slechts een enkele capsule. Er kunnen namelijk verschillende capsules in één blisterverpakking.

Duurzaamheid

Als laatste staat een blisterverpakking bekend om haar duurzaamheid. Wellicht zou je denken dat plastic het tegenovergestelde is van duurzaam, want plastic is lastig om te recyclen. Gelukkig worden blisterverpakkingen tegenwoordig gemaakt van een duurzaam alternatief. Zo wordt de plastic onderkant steeds vaker vervangen door een kartonnen verpakking.

Alle voordelen van een blisterverpakking op een rijtje?
Schuiven naar boven