Deze 3 dingen mogen niet ontbreken op pakjesavond

Pakjesavond is een traditie in ons land rondom Sinterklaas en mag dan ook niet ongevierd voorbij gaan. Of je nu jonge kinderen in huis hebt of gewoon met vrienden en/of familie gaat zitten, het is altijd één groot feest. Is het binnenkort weer pakjesavond en zijn jullie van plan om dat ook groots te vieren? Dan zijn er een aantal factoren die zeker niet mogen ontbreken. Wat die dingen zijn, lees je in dit artikel.

Cadeautjes, cadeautjes en cadeautjes

Van jongs af aan kenmerkt Sinterklaas zich al aan de vele cadeaus die worden meegebracht. Cadeautjes kunnen dan ook eigenlijk niet ontbreken op pakjesavond. Je kunt natuurlijk de Sint vragen of hij wat cadeaus langs komt brengen, maar het kan ook op andere manieren gevierd worden. Steeds populairder wordt het dobbelspel, waarbij je met zijn allen strijdt om verschillende cadeaus. Ook lootjes trekken blijft een erg leuke optie voor pakjesavond. Wil je dit extra leuk maken? Laat iedereen dan een mooie surprise en een gedicht maken. De cadeautjes zelf hoeven helemaal niet groots of duur te zijn, het gaat om de gezelligheid met pakjesavond. 

Typische sinterklaas hapjes

Van al die cadeautjes uitpakken en gedichten voorlezen krijg je natuurlijk ook honger. Nu kun je natuurlijk voor een standaard borrelplank met kaas en worst kiezen, maar met pakjesavond mag het allemaal net iets specialer. Zo kunnen pepernoten en taaitaai natuurlijk niet ontbreken en kun je ook zelf in de keuken gaan staan en lekkere speculaas maken. 

Tip: Voeg hier amandelen aan toe, de speculaas wordt hierdoor extra lekker! 

Niet zo’n zoetekauw? Bedenk dan leuke, creatieve hartige hapjes in Sinterklaas stijl. Zo kun je van een gevuld eitje bijvoorbeeld prima een Sint maken. 

Gedichten en liedjes

Maak die Sint playlist maar vast aan en warm je stem op, want op pakjesavond moet er natuurlijk ook gezongen worden. Zet alle oude Sinterklaasliedjes in een lijst en zing met zijn allen uit volle borst mee. Je kunt er natuurlijk ook een soort karaoke of pubquiz van maken. Laat één iemand een heel liedje alleen zingen voordat hij of zij zijn cadeau mag uitpakken of zet het liedje op een bepaald moment stop en laat de eerstvolgende zin raden. Degene die het goed heeft mag een cadeautje pakken. Zorg ook dat iedereen een gedicht heeft gemaakt, dan is het gegarandeerd lachen. En nee, dan heb ik het niet over een gedicht uit een gedichten configurator op internet. 

Deze 3 dingen mogen niet ontbreken op pakjesavond
Schuiven naar boven