Is een wasbare zwemluier beter dan een wegwerpluier?

Voor mensen die geen kinderen hebben, is dit niet echt een belangrijk vraagstuk. Voor iedereen die wel kinderen heeft of misschien in de toekomst gaat hebben, kan dit toch wel relevant zijn. Als kersverse ouder is het vaak best wel lastig om meteen de juiste keuzes te maken. Het is ook helemaal niet zo dat er altijd vanuit wordt gegaan dat je de beste keuze maakt. Toch kan het geen kwaad om alvast een beetje vooruit te denken. Zo is de kans groot dat je wel eens met je kindje wil gaan zwemmen. Wil je dan voor een wegwerpluier kiezen, of is de wasbare zwemluier een betere optie voor jou?

Geld speelt een rol

Uiteraard speelt geld hier een belangrijke rol. Of je nu meer dan genoeg geld hebt of toch wel een beetje op de centjes moet letten, het is altijd fijn om niet meer te betalen dan nodig is. Een van de redenen die mensen dan ook hebben om voor een wasbare zwemluier te kiezen, heeft te maken met de kosten. Telkens weer wegwerpluiers moeten kopen is namelijk ook erg duur. Eenmalig een wegwerpluier kopen is vaak goedkoper dan een wasbare zwemluier, maar als je deze vaak wil gaan gebruiken, zal het op de lange termijn toch goedkoper zijn. Denk dus zeker eens na over hoe vaak je met je kindje wil gaan zwemmen en baseer daar je keuze een beetje op.

Verkrijgbaarheid van een wasbare zwemluier

Een wasbare luier kan dus een goede optie zijn voor mensen die geld willen besparen en vaak willen gaan zwemmen. Er is echter wel iets waar rekening mee gehouden moet worden. Een wasbare zwemluier is namelijk vaak minder makkelijk te krijgen dan een wegwerpluier. Het kan dus soms een beetje zoeken zijn om de juiste variant te vinden. Dit is tegenwoordig natuurlijk wel ietsje minder moeilijk met het feit dat je online dingen kunt bestellen, maar het is toch handig om in je achterhoofd te houden.

Denken aan het milieu

Uiteindelijk kan het milieu ook nog eens een belangrijke rol spelen in je keuze voor een wasbare zwemluier of een wegwerpluier. Wegwerpluiers zorgen namelijk voor erg veel afval en dat kan zorgt ervoor dat je het milieu extra belast. Door dus te kiezen voor een wasbare zwemluier, kan ervoor gezorgd worden dat er een stuk minder afval wordt gecreëerd. Voor degenen die zich dus wel degelijk een beetje zorgen maken om het milieu, is dit dus de betere optie.

Jouw keuze

Uiteindelijk is het natuurlijk helemaal jouw keuze. Je kunt dus helemaal kiezen wat voor jou het beste is en ook wat voor jouw kindje het beste is. Misschien vind je baby het wel veel fijner om een wegwerpluier te dragen dan een wasbare zwemluier of juist andersom. Het is dus altijd goed om allebei een keer geprobeerd te hebben. Het is in ieder geval altijd een goed idee om even te kijken wat je opties zijn en ervan op de hoogte te zijn dat er wasbare luiers bestaan. 

Is een wasbare zwemluier beter dan een wegwerpluier?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven