Laser ontharen – zo pijnloos mogelijk van ongewenste haren af

Ongewenst lichaamshaar, wie heeft er niet een keer last van? Sommigen zijn dagelijks druk met ontharen bezig. Ze scheren en epileren het teveel aan haar of harsen er in een keer hele velden mee weg. Vaak zijn zulke ontharingsmethoden behoorlijk tijdrovend, laat staan dat ze ook nogal pijnlijk kunnen zijn. De moderne technologie maakt zulk intensief en barbaars ontharen gelukkig overbodig. Met nieuwe technologie kun je veel effectiever je overtollige haartjes kwijtraken. Neem nou het laser ontharen. Deze medische behandeling maakt gebruik van sterk geconcentreerde lichtstralen (laserlicht). Dat licht wordt gericht op de haarzakjes die daardoor beschadigen zodat de haargroei of wordt stopgezet of wordt vertraagd.

 

Hoe werkt laser ontharen?

Een laser wordt zo ingesteld dat alleen het melanine pigment wordt geraakt zodat het omliggende weefsel van je huid niet beschadigd raakt. Eerst wordt je huid deskundig beoordeeld. Heb je donker haar en een lichte huid, dan heb je sowieso al een streepje voor. Dit huidtype reageert meestal het beste op laser ontharing. Voor de behandeling ontvang je een huidreiniging en wordt overtollig haar op het te behandelen gebied weggeschoren. Dan stelt de lasertherapeut het apparaat in op basis van jouw gegevens (haartype, huidkleur, e.d.) en past hij de golflengte en energieniveaus zo nauwkeurig mogelijk aan. De behandeling zelf betekent dat de laser geconcentreerd licht naar je huid stuurt. Dat wordt geabsorbeerd door het melanine in je haarfollikels. Het licht zet om in warmte zodat de haarzakjes beschadigen. Bij moderne laserapparatuur zijn koelsystemen zodat de behandeling gerieflijk blijft en de huid tegen oververhitting is beschermd. Na elke laser ontharen sessie vindt een evaluatie plaats. Er zijn sowieso bijna altijd meerdere sessies nodig.

 

Waar kun je laser ontharen?

Zo’n beetje elk deel van je lichaam waar ongewenste haargroei is, kun je met een laser bewerken. Tot de meest voorkomende behandelingsgebieden behoren:

 

  • Gezicht (vooral bovenlip, kin en wenkbrauwen)
  • Bikinilijn
  • Oksels
  • Benen
  • Rug en borst
  • Armen

 

Welke voordelen geeft laserontharing?

Laser ontharen is te verkiezen boven de meer pijnlijke vormen zoals harsen. Je hebt dan meteen de volgende voordelen te pakken:

 

  • Langdurig resultaat (soms zelfs permanente vermindering van de haargroei)
  • Vlotte behandeling (behandelingen duren van enkele minuten tot een uurtje)
  • Weinig ongemak (in vergelijking tot harsen of epileren is de pijn gering)
  • Precisie (laserontharing is aantoonbaar nauwkeurig en mijdt schade aan omliggend weefsel)
  • Geschikt voor grote en kleine oppervlaktes

 

Eenmaal weg, altijd weg?

Een laserbehandeling richt zich doorgaans op haar dat in de groei is. Die worden vaak in vier tot zes behandelingen vernietigd zodat er geen haren op die plekken gaan ontstaan. Alleen komen er tijdens de behandelingen wel nieuwe haren tevoorschijn. Die waren namelijk tijdens de vorige behandeling nog niet in de groeifase. Die worden dan in een volgende laser ontharen behandeling meegenomen en vernietigd. Dit gaat zo een tijdje door totdat je haargroei richting nul is gegaan. Na de behandelingen ben je dan ook een hele tijd af van haargroei; denk in jaren in plaats van in maanden. Een claim van 100 % haarloos kan echter nooit worden gegeven. Met de moderne lasertechnologie wordt al wel een bereik van 85% tot 90% gehaald. Er zullen altijd haarzakjes zijn die niet actief waren tijdens de behandelingen en opeens wel een haartje produceren. Het algehele beeld verandert daardoor gelukkig nauwelijks. Klik hier als je meer informatie nodig hebt. 

 

Laser ontharen – zo pijnloos mogelijk van ongewenste haren af
Schuiven naar boven