Vlekken in je gezicht?

je vraagt ​​​​je af hoe je gezichtsvlekken kunt verwijderen als ze vrij groot of zelfs verhoogd zijn, nou, ik kan het begrijpen. Ik weet persoonlijk hoe het is om een ​​grote moedervlek op mijn gezicht te hebben. Make-up doet niet genoeg om de moedervlek in het gezicht te bedekken en als je net als ik bent, is chirurgische verwijdering niet mogelijk vanwege de kosten en de mogelijkheid van littekens.

In mijn onderzoek naar het verwijderen van moedervlekken in het gezicht richtte ik mijn aandacht op de grote, opstaande moedervlek op mijn rechter bovenlip. De mol was ongeveer zo groot als een potloodgum, ging omhoog als een bult en er groeide haar uit (niet mooi). Het was niet altijd zo, sterker nog, toen ik jong was, was het helemaal geen probleem. Er was een tijd in mijn leven dat ik het als een schoonheidsmerk zou hebben beschouwd.

Het had me toen minder kunnen schelen hoe ik moedervlekken in het gezicht verwijderde. Echter, dingen veranderden toen ik ouder werd en na mijn zwangerschap. Ik heb onderzoeksartikelen gelezen waarin staat dat een moedervlek kan groeien door hormonale veranderingen. Als ik terugkijk, was het nadat ik de puberteit had bereikt en mijn tienerjaren inging dat ik me bewust begon te worden van mijn moedervlek.

Ik dacht toen dat er niets voor een moedervlek gedaan kon worden en ging verder met leven, maar toen ik halverwege de twintig werd werd ik zwanger en groeide de moedervlek weer. Ik werd me steeds meer bewust van de moedervlek en toen begon ik te onderzoeken hoe ik moedervlekken in het gezicht kon verwijderen.

Gezichtsvlekken verwijderen – Waardoor groeien mollen in omvang?

Als je iets weet over moedervlekken, vraag je je misschien af ​​of ik bang was dat mijn moedervlek groter werd. Aanvankelijk was ik echter, ik had gelezen dat hormonen een moedervlek kunnen laten groeien of verrijzen en ik had ook een volledige huidkankercontrole van een dermatoloog rond dezelfde tijd dat ik aan het onderzoeken was hoe ik gezichtsvlekken kon verwijderen.

Ik raad u ten zeerste aan om elke moedervlek te laten controleren door een dermatoloog of uw arts voordat u iets opvolgt over het verwijderen van moedervlekken in het gezicht. Een groeiende moedervlek of een moedervlek die verschijnt als je een volwassene bent, kan verdacht zijn. Het is niet acceptabel om te proberen een moedervlek te verwijderen die verdacht is, voorstadia van kanker of die kankercellen bevat.

Een moedervlek op je gezicht vormt zich omdat specifieke cellen, melanocyten genaamd, een cluster van pigmentatie verspreiden. Normaal gesproken wordt dit pigment, melanine genaamd, gelijkmatig over uw huid verdeeld, maar in het geval van een moedervlek wordt het pigment geconcentreerd in één gebied.

Ik zei al dat moedervlekken kunnen groeien als reactie op hormonale veranderingen (puberteit, zwangerschap, menopauze), maar het komt nog vaker voor dat moedervlekken groeien door blootstelling aan de zon. Denk hierbij aan kunstmatig zonlicht zoals herhaald gebruik van een zonnebank.

Vlekken in je gezicht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven