Waarin schuilt de meerwaarde van omega 3 visolie?

Als mensen zijn we steevast op zoek naar mogelijkheden om een bepaalde meerwaarde te creëren voor onze gezondheid. Steeds vaker geven we er de voorkeur aan om daarvoor te kijken in de richting van zo natuurlijk mogelijke middeltjes. Eén van de zaken waarvan door de jaren heen verschillende keren is gesteld dat ze op verschillende vlakken interessant kan zijn voor de gezondheid is omega 3 visolie. Voor dergelijke visolie geldt dat ze zomaar een significant aantal gezondheidsvoordelen met zich mee kan brengen. Heel wat mensen hebben hier wel oren naar en zouden hier graag meer over te weten willen komen. Jij ook? Dan moet je vooral even verder lezen! 

Wat is omega 3 visolie nu eigenlijk?

Voor heel wat mensen geldt dat ze ervan uit gaan dat omega 3 en visolie hetzelfde zijn. Dat is echter helemaal niet het geval, integendeel. Voor visolie geldt dat het eigenlijk een geraffineerde olie is die afkomstig kan zijn van zowel vis als van schaaldieren. Het is eigenlijk een algemene term die wordt gebruikt en die twee verschillende soorten omega 3 vetzuren bevat. Het gaat hierbij om: 

  • EPA; 
  • DHA; 

Toch is het zo dat er in de praktijk vaak wordt gesproken over omega 3 visolie als geheel. Dit schept onder meer de foutieve veronderstelling dat deze vetzuren door de vissen zelf aangemaakt worden. Dat is niet correct. De vissen halen ze namelijk uit hun dieet via algen.

Wat maakt omega 3 visolie nu precies zo interessant?

Voor omega 3 vetzuren geldt dat ze er mee voor kunnen zorgen dat het lichaam gezond en vitaal kan worden gehouden. Ze hebben bovendien ook een belangrijke functie voor zowel de hersenen als de ogen. In principe is het zo dat elk omega 3-vetzuur over haar eigen functie evenals voordelen beschikt. Neem nu bijvoorbeeld ALA, het zogenaamde alfa-linoleenzuur. Hiervoor geldt dat ze door het lichaam wordt gebruikt als energievoorziening. Ze is vereist voor de normale groei evenals ontwikkeling van kinderen. 

Voor ALA geldt dat ze in bescheiden hoeveelheden kan worden omgezet in EPA evenals in DHA. Wanneer we het hebben over omega 3 visolie moeten we het ook hebben over het zogenaamde EPA en DHA ofwel respectievelijk het eicosapentaeenzuur evenals het docosahexaeenzuur. Voor beiden geldt dat ze bijdragen aan een normale werking van het hart. Bovendien bieden ze eveneens een gunstige ondersteuning voor de bloeddruk. Voor zowel EPA als voor DHA geldt tot slot dat ze zich kenmerken door een ontstekingsremmend effect.

Hoe kan je zelf omega 3 visolie innemen?

Omega 3 visolie kan duidelijk heel wat lichamelijke voordelen opleveren. Een belangrijke vraag die veel mensen zich nu stellen is waar we omega 3 vetzuren allemaal in terug kunnen vinden. Voor de zogenaamde EPA evenals DHA vetzuren geldt dat we ze onder meer talrijk aantreffen in: 

  • Haring; 
  • Zalm;
  • Sardines.

In mindere hoeveelheden is het eveneens zo dat ze aangetroffen kunnen worden in tonijn, ook in blik. Voor ALA geldt dit voor alle duidelijkheid niet. Voor ALA geldt dan ook dat je ze in de praktijk vooral aantreft in bijvoorbeeld lijnzaadolie evenals in lijnzaad.

Werk aan jouw persoonlijke ontwikkeling via Charlottelabee.com.

Waarin schuilt de meerwaarde van omega 3 visolie?
Schuiven naar boven