Wat mag je verwachten van kraamzorg Schouwen Duiveland?

Voor alle vrouwen in Nederland geldt dat ze na de geboorte van hun kindje recht hebben op zogenaamde kraamzorg. Dit systeem van Nederland is uniek in de wereld en zorgt ervoor dat de moeder er ook na de bevalling niet alleen komt voor te staan. Uiteraard is er ook nog de partner, maar de kans is groot dat deze nog niet veel kennis heeft voor wat de verzorging van moeder en kind betreft. Dat geldt natuurlijk wel voor een kraamverzorgende. Zou jij ook graag willen kunnen ontdekken wat deze persoon allemaal voor jou kan betekenen en welke voordelen er precies zijn verbonden aan kraamzorg Schouwen Duiveland? Dan moet je, je zeker en vast even verdiepen in de informatie die we hieronder voor jou op een rijtje hebben gezet. 

Wat maakt kraamzorg Schouwen Duiveland zo interessant? 

Er zijn heel wat verschillende zaken die duidelijk maken dat kraamzorg Schouwen Duiveland in de praktijk ongelofelijk belangrijk en zeer interessant is. Voor heel wat mensen die thuiskomen na de bevalling geldt dat het allemaal nog heel erg nieuw is. De onzekerheid slaat dan vaak toe. Wordt het kindje wel juist verzorgd? Is alles wel goed met hem of haar? En wat met de moeder? Geneest ze wel voldoende goed van de bevalling of niet? Het zijn slechts enkele van de vele vragen die in de praktijk zeer vaak worden gesteld door mensen die voor het eerst ouders zijn geworden. 

In ieder geval zorgt kraamzorg Schouwen Duiveland ervoor dat je er niet alleen voor komt te staan, integendeel. Een ervaren kraamverzorgende kan je dan ook steeds met raad en daad bijstaan op het ogenblik dat je zelf voor je kindje moet gaan zorgen. Bovendien is het zelfs mogelijk om bepaalde lichte, huishoudelijke taken aan haar uit te besteden. Het mag dan ook duidelijk zijn, de meerwaarde die kraamzorg met zich meebrengt is in de praktijk ongelofelijk groot.

Op hoeveel kraamzorg heb je eigenlijk recht? 

Het wettelijke minimum bedraagt 24 uur kraamzorg Schouwen Duiveland. Dit verdeelt over in totaal acht dagen. Standaard is het echter zo dat ervan uit wordt gegaan dat mensen aanspraak maken op 49 uur kraamzorg. Dit in het bijzonder wanneer de moeder ervoor heeft gekozen om borstvoeding te geven. Dit uiteraard eveneens weer verdeeld over in totaal acht dagen. Heb je ervoor gekozen om geen borstvoeding, maar dus wel kunstvoeding te geven? In dat geval is het doorgaans zo dat je standaard 45 uur aan kraamzorg zal ontvangen. Dit uiteraard wederom verdeeld over acht dagen. Het maximaal aantal uur dat op moment van schrijven is bepaald bedraagt 80 uur.

Wat zijn de kosten voor kraamzorg Schouwen Duiveland?

Natuurlijk zal je ook even stil willen blijven staan bij de kosten die zijn verbonden aan kraamzorg Schouwen Duiveland. Wat dit betreft zal je kunnen vaststellen dat kraamzorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Dit gezegd hebbende geldt in de praktijk wel dat er sprake is van een eigen bijdrage. Deze eigen bijdrage bedraagt 4,40 euro per uur. Dit althans wanneer het gaat om de kraamzorg aan huis. Is er sprake van kraamzorg in het ziekenhuis? Ook dan geldt er een eigen bijdrage, alleen is die dan gelegen op 35 euro per dag. Heb je ervoor gekozen om een aanvullende verzekering af te sluiten? Dan zal de eigen bijdrage in principe daardoor worden ingedekt. 

Wat mag je verwachten van kraamzorg Schouwen Duiveland?
Schuiven naar boven